‘Een implementatie verliep nooit eerder zo soepel’

Kampri B.V. te Kampen ontwerpt maatwerk keukens en restaurants voor zorg- en onderwijsinstellingen en horecabedrijven. Ze riepen de hulp in van De Systeemadviseurs voor advies over en de implementatie van een nieuw systeem. Kampri vertelt over de fijne samenwerking.

‘Een implementatie verliep nooit eerder zo soepel’

Inventarisatie vraagstuk

Kampri werkt met een specifieke teken- en calculatietool die ze gebruiken voor de offertes, projectcalculatie en het gedetailleerd in beeld brengen van de opdrachten. Het was hun wens en de meest logische keuze om deze tool te blijven gebruiken.

Daarnaast had de organisatie behoefte aan het juist vastleggen van inkopen en leveren van de materialen met projectenregistratie. Voor deze registratie gebruikten ze Exact Globe.
Van veel van de functionaliteiten van dit zeer uitgebreide ERP-pakket maakte Kampri echter geen gebruik, terwijl ze hier wel licentiekosten voor moesten betalen. Daarnaast kostte de administratieve vastleggingen erg veel tijd. We gingen voor Kampri aan de slag, om tot een goede oplossing te komen.

Advies

De specialisten van De Systeemadviseurs voerden 2 intensieve gesprekken met veel vragen over de werkwijze die Kampri hanteert, waarna we een demo van zowel Exact Online als Visma eAccounting inplanden. Hieruit kwam het volgende advies: de meest praktische en lichte oplossing in de vorm van Visma eAccounting Pro met de aanvullende module voorraad. Dit scheelde aanzienlijk in maandelijkse licentiekosten en de bestede tijd aan de administratieve handelingen.

Implementatie

Na goedkeuring van Kampri richtte De Systeemadviseurs binnen een kort tijdsbestek van 3 weken Visma eAccounting in. Door intensief op te trekken met de administratief medewerkster van Kampri konden de lopende projecten in eAccounting worden gezet. Ook richtten we in samenspraak met de accountant en de klant een andere werkwijze in, waardoor het waarderen van de onderhanden projecten een stuk soepeler gaat.

Kampri is nu veel beter in staat de juiste actuele cijfers te presenteren. Na de live-gang was een specialist van de Systeemadviseurs op locatie aanwezig om de eerste dagen goed te kunnen begeleiden. De weken erop waren we altijd bereikbaar voor vragen. Dat alles al snel duidelijk was, bleek uit de weinige vragen in de week erna.

Eindevaluatie

Tijdens de eindevaluatie gaf eigenaar Martijn Kamphuis van Kampri aan dat hij al meerdere implementaties heeft meegemaakt in zijn leven, maar dat het nog nooit zo soepel is verlopen als nu. Dit is waar wij het als De Systeemadviseurs voor doen.

Ook een adviestraject aangaan?

Heb je ondersteuning nodig bij een specifiek vraagstuk? Of ben je op zoek naar begeleiding voor een vergelijkbaar traject? De experts van De Systeemadviseurs staan klaar om je te assisteren. Of je nu behoefte hebt aan advies of gewoon wilt sparren over uitdagingen waar je mee te maken hebt, wij zijn er om te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om samen aan een oplossing te werken!